„Cele mai puternice legaturi sunt cele cu oamenii care ne-au dat nastere… nu pare sa aiba nici o importanta cati ani au trecut, cate tradari au avut loc si prin cate nenorociri a trecut familia: ramanem conectati, chiar si impotriva vointei noastre.” (Anthony Brandt, BLOODLINES)

 

Fie ca vrem sau ca nu vrem, VIATA NE IMPINGE SA REZOLVAM CEEA CE A RAMAS NETERMINAT IN TRECUT.

Ne cere sa gestionam si sa reglam conturile emotionale ale sistemului de familie din care facem parte. De altfel, este la fel de firesc ca si respiratia. Atunci cand inspiram, avem nevoie sa si expiram. De cele mai multe ori, ne este dificil, sa recunoastem acele ganduri, emotii sau comportamente care sunt cu adevarat ale noastre si care ale parintilor, bunicilor sau unui alt antecesor.

Fie ca mostenim emotiile parintilor nostri inca din pantec, sau ne sunt transmise prin relatia de atasament cu mama, sau le preluam prin intermediul loialitatii inconstiente sau al traumelor familiale, acestea se cer exprimate si rezolvate, pentru a ne da voie SA NE TRAIM VIATA. Viata noastra!

In schimb, ne mintim singuri, atunci cand credem ca ne facem viata exact asa cum o planificam, cand actiunile noastre contrazic intentiile noastre:

~ ne dorim o relatie de iubire, dar fugim de un potential partener,

~ ne dorim sa fim sanatosi, dar ne hranim cu mancare nesanatoasa,

~ ne dorim o cariera, dar nu facem nimic pentru a o realiza,

~ ne dorim sa fim fericiti, dar ne concentram pe tot ce a fost mai greu in viata noastra.

Iar toate acestea, ne lasa fara energia necesara, de care avem nevoie, pentru a ne construi viata pe care ne-o dorim.

 

CE FACI PENTRU A OBTINE CEEA CE-TI DORESTI?

Atunci cand nu putem vedea sursa reala a problemei, nemultumiriile ne perpetueaza starea de nefericire si nemultumire in care ne aflam, intrerupem curgerea fireasca a vietii, blocand astfel relatiile, succesul si sanatatea noastra.

Ce putem face?

Curgerea vietii – forta noastra vitala

Viata ajunge la noi, prin parintii nostri. Astfel suntem conectati la acea curgere fireasca a vietii, care izvoraste de la inceputul umanitatii. Prin parinti ne conectam la ea, desi nu noi suntem sursa acelui curent. Ne-a fost data doar scanteia, transmisa biologic, impreuna cu istoria sistemului nostru de familie.

Aceasta scanteie este forta noastra vitala, pe care o putem simti chiar acum inauntrul nostru. Ea nu se opreste atunci cand ne nastem. Ea continua sa curga din parintii nostri in noi, chiar daca ne simtim deconectati de ei. Atunci cand conexiunea cu parintii nostri curge liber, si noi ne simtim mai deschisi sa primim ceea ce ne aduce viata. Atunci cand legatura cu parintii nostri este deficitara sub orice aspect, simtim ca forta vitala de care dispunem este limitata. Ne putem simti blocati si incordati sau ne simtim in afara curgerii vietii, ca si cum am inota in susul raului, contra curentului. Astfel, intr-un final ajungem sa suferim si nu stim de ce.

Insa, din fericire, avem in noi toate resursele necesare de a ne vindeca. Pentru inceput, evalueaza legatura pe care o ai cu parintii tai, chiar in acest moment, indiferent daca ei sunt inca in viata sau nu. Retrage-te pentru cateva minute, intr-un loc linistit si da-ti voie sa simti legatura sau lipsa conexiunii pe care o ai cu ei. Vizualizeaza-i pe parintii tai biologici stand in picioare in fata ta. Daca nu i-ai cunoscut niciodata sau daca nu ii poti vizualiza, simte-le prezenta. Pastreaza-ti imaginea in minte si pune-ti urmatoarele intrebari:

* Ii primesc cu bucurie sau ii resping?

* Simt ca ei ma primesc cu bucurie?

* Il simt diferit pe unul fata de celalalt?

* Corpul meu este relaxat sau incordat in timp ce ii vizualizez?

* Daca de la ei ar curge catre mine o forta datatoare de viata, car din ea ar ajunge la mine? 5%, 15%, 35%, 75% sau 100%?