Atunci cand ceva se termina sau (alt)ceva incepe, cu siguranta te afli in schimbare. Iar schimbarea vine cu stari de bine sau cu stari ceva mai provocative, pe care ai fi tentat sa le numesti rele. Desigur ele au frumusetea si maestria lor (poate ai observat si tu deja asta in viata ta).

Cel mai frumos este atunci cand tu te transformi, cand tu alegi acest drum al transformarii interioare, care desigur, are efectele ei in exterior, ce nu raman ne taxate. Iar asta, doar pentru ca celalalt nu poate sa vada (inca) perspectiva a ceea ce tu, urmeaza sa devii. De fapt, deja esti, doar ca incepi sa devii ceva mai constient de asta (adica de tine) si mai responsabil de gandurile, actiunile, emotiile si sufletul tau. Treptat, nu mai ai pe cine sa dai vina, pentru ca doar ajungi sa intelegi ca modul in care iti traiesti viata, tine de tine. Iar asta, asta iti ofera libertate. Libertatea de a te bucura de viata si de a face tot ceea ce bucura sufletul tau, eliberand lumina din tine.

Asta imi aminteste de o poveste, despre o luminita tare bucuroasa, sprintena si jucausa care avea o curiozitate nestapanita in ceea ce priveste descoperirea lumii din jur. Insa asta pana intr-o zi, cand isi pierduse stralucirea, iar toata toata bucuria ei, devenii cumva trista, grea, apasatoare si o impiedicau sa descopere lume cu curiozitatea si entuziasmul pana atunci caracteristic. Luminita, nu prea intelegea ce se intampla cu ea, si incepuse chiar sa se stimta rusinata de modul in care era acum. Nu intelegea ce se intampla cu ea, nu stia ce sa faca si nici cum a ajuns in situatia de a ramane fara stralucire. Si pentru ca nu mai stia ce sa faca, a fost la Luminile Radiante ca sa primeasca ajutorul necesar. Acestea au intrebat-o ce a facut in ultimul timp si ce a mai experimentat. Dupa o discutie indelungata, Luminile Radiante au ajutat-o sa-si reaminteasca de faptul ca si ea este o raza de lumina radianta iar stralucirea ei nu se poate pierde, insa probabil a ales sa experimenteze, din curiozitate, cum este sa nu mai radieze. Astfel Luminita si-a amintit ca a avut o discutie cu alte luminite iar ele i-au spus ca este prea exploratoare asa ca, Luminita a ales sa experimenteze cum ar fi ea daca nu mai exploreaza. Asa a ales sa faca acest experiment in urma caruia si-a inchis stralucirea intr-o sticluta si a lasat-o undeva prin camera ei. avand deja un punct de plecare, a mers catre casa ceva mai bine. Acum stia unde sa caute si ce are de facut.
Insa acasa a descoperit altceva. Pentru ca era o adevarata exploratoare si adora sa experimenteze totul, nu petrecea prea mult timp in camera ei, iar acolo totul era in dezordine si putin cam haos, datorita amanarilor repetate de a pune totul la loc. Insa acum nu mai putea sa amane asa ca s-a apucat sa puna totul la loc. Este drept ca i-a luat ceva timp, iar uneori se simtea depasita de cate avea de aranjat, insa dorinta de a-si recapata stralucirea, i-au dat forta necesara de a continua. Iar efortul ei, nu a ramas fara raspuns. In timp ce isi punea la loc potiunile magice, tot auzea un zgomot ca de clopotel, insa nu reusea sa ii dea de urma. Oprindu-se putin din forfota cautarii, a putut sa asculte mai bine acel sunet care parea sa o strige. Privind si mai atent in jur, a gasit o sticluta mica, care avea un dop bine prins, iar in interiorul ei era ca o bila de aurie ce se lovea de peretii sticlutei, dintr-o parte in alta, fara oprire. Atras de dopul ce tine bilut inchisa, iar cand a reuit sa il scoata, de acolo a sarit o lumina extrem de stralucitoare ce aproape ca a orbit-o pe micuta luminita. Iar dupa ce s-a lovit de peretii camerei de cateva ori, Bila de Stralucire, a intrat in Luminita, iar Luminita a inceput sa Radieze mai frumosa ca oricand pana atunci. Regasirea Stralucirii sale, o facu sa se transforme intr-o Lumina Radianta la fel de mare ca si mentorii sai. Iar de atunci Lumina Radianta a reusit sa termine mult mai usor ordinea in camera sa si chiar a pus totul la locul sau, la timpul lui, in asa fel nu sa nu mai piarda nimic in cazul in care se gandea sa experimenteze si alte lucruri. De altfel a inteles si ca atunci cand renunta in a fi ceea ce este, isi pierde stralucirea si bucuria de a fi.

Iar daca ai avut rabdare sa citesti pana aici, te intreb, asa raspunzand mai mult pentru inima ta, ce te face sa radiezi? Si cum faci ca aceasta lumina din inima ta sa isi faca simtita prezenta in fiecare clipa a vietii tale?

Uneori cand am o perioada solicitanta, desi fac ce imi place, am nevoie sa ma (re)pun in contact cu mine. Sa imi amintesc ca este necesar sa ma iubesc pe mine ca sa pot sa ii iubesc pe ce dragi, sa ma respect, sa imi traiesc viata in acord cu inima mea nu dupa cum vor altii, sa fiu mai mult eu insami si (cat mai) in armonie cu pacea si lumina din inima mea. Iar de cele mai multe ori, asta si dau mai departe, un timp de reconectare, de aducere aminte de acele dati in care am devenit prizonierii unui scut construit pe frica, un timp de refacere, de regasire, un timp doar pentru grija de sine, un timp pentru iubire.

Toate fac parte dintr-un proces de crestere si evolutie continua in viata noastra. Cu totii, ar fi de preferat sa trecem prin schimbari, sa ne dorim sa crestem, sa experimentam, sa fim curiosi, sa ne amintim de noi insine si de faptul ca suntem impreuna in aceiasi lume, in care am venit sa stralucim.
Amintste-ti ca drumul schimbarii, incepe cu primul pas, de care esti responsabil. Vindecarea vine atunci cand esti dispus sa faci ceva pentru asta.

Iubeste-te trup si suflet!